Backfire - Special edition för Alla Hjärtansdag

"I know you don't like all this about Valentine's Day, but please, Sophie!", Victoria stampade av sig snön innan hon tog av sig sina mockastövlar och ställde dem prydligt på skohyllan. Jag följde hennes handlingar och vi fortsatte sedan in till vardagsrummet.
"I'm sorry, Vicky. I don't think so! I hate Valentine's Day and you know it.", egentligen visste jag att det inte skulle gå att övertala henne för hon hade lyckats alla andra alla hjärtansdagar förut.
"Max will be there...", hon log klurigt, för nu visste hon att hon hade fångat mitt intresse. Jag fortsatte att skaka på huvudet. "Please, Soph! I'll do anything!", hon hoppade ner från soffan och ställde sig på knä framför mig. Jag ville verkligen inte gå på festen hemma hos Josh. Vicky visste hur mycket jag hatade Alla hjärtansdag och att jag ville enbart spendera den hemma i vår lägenhet, ensam, medan hon gick på en rad olika fester. Men hon fick mig till slut och hon visste att genom att bara nämna Max.
"Fine... But you'll help me find a dress...", Victoria klappade nöjt med händerna medan jag satte mig surt i ena fåtöljen och  började zappa mellan kanalerna. I ögonvrån kunde jag se Victorias överlägsna leende, vilket retade. Jag gav mig alltid. Fast och andra sidan skulle den här festen vara en av få chanser till att prata med Max. Killen som jag haft en crush på sedan jag börjat praktisera på Victorias arbetsplats sex månader tillbaka. Hans typiska brittiska utseende och gulliga leende var helt "out of my league" och ingenting som kunde jämföras med mitt tråkiga typiska svenska utseende: blont, långt hår med blå ögon. När jag flyttade till London pratade varenda människa om hur vacker jag var och att alla brittiska killar ville ha en svensk tjej, jag var tydligen ingen sådan.

"...right?", Vicky tittade lite oroligt på mig. "You okey, Soph?", jag nickade som svar innan jag höjde handen och knackade lätt på dörren. Den öppnades efter en stund och där stod Josh, en av få killar Vicky faktiskt behållit längre än fyra månader. Jag var nervös. Och irriterad. För nästan med än gång vi kommit in i hallen så var Vicky borta och minglade med några kollegor. Jag gick ensamt in i den stora lägenheten och fortsatte mot köket - den enda trygga platsen. Vant rotade jag fram ingredienser till en smörgås. Det var en fin lägenhet Josh hade. Stilren, sterilt inredd med utsikt över Themsen. Inte undra på att Vicky hade behållit honom så länge. Jag satte mig på en av barstolarna och tittade ut över massan med folk som dansade. Årets tråkigaste dag och här satt jag på en fest jag absolut inte ville vara på och dessutom bestal min bästis pojkväns kylskåp på mat.  Rättvist nog.
"Hey, do you live here?", jag vände mig om. En kille med svart hår och mörka ögon tittade nyfiket på mig. Han bar ljusa chinos och en vit stickad tröja. Jag måste ha tittat ganska länge på honom för han började till slut skruva nervöst på sig.
"Oh, sorry. No I do not! My best friend's boyfriend does, but you're free to take what you want!", erbjöd jag honom och fortsatte titta nyfiket på honom medan han plockade fram samma ingredienser som jag tidigare använt. När han var klar satte han sig bredvid mig på barstolen. Han tog en tugga och vi åt under tystnad.
"Zayn!", han räckte fram handen och jag tog den.
"Sophie, but you can call me Soph.", han nickade och tog en tugga till. "So, do you know the guy or..?", toppen... Nu försökte han föra en konversation också. Jag nickade och tog en klunk ur glaset med vodka/redbull.
"Yeah, they've been together for a while now.", svarade jag. På andra sidan av rummet skymtade jag Fred, en jobbarkompis, som hängde sig över en av sekreterarna från personalavdelningen. "And you?", jag riktade uppmärksamheten tillbaka till den mystiska killen bredvid mig. Hans skakade på huvudet.
"One of my bandmates knows the guy, I guess!", han skrattade lite och visade ett underbart leende med bländvita tänder.
"You have a band?", jag höjde ögonbrynet och tittade lite nedlåtande på honom.
"Yeah, we're kind of famous actually!", han låtsades låta som om han hade tagit till sig det jag sagt. Han var helt okej den här killen. "So, you don't have a Valentine dejt?", han puffade mig i sidan med sin axel och jag log blygt ner på bardisken.
"No, I hate Valentine's Day. Just a reason for the market to sale loads of shitty stuff..", svarade jag nonchalant. Han sa ingenting. De flesta brukade börja argumentera emot om hur vacker kärleken är och om hur underbart det är med en dag i kärlekens tecken. Jag tittade upp och såg för första gången Max på hela kvällen. Hånglandes med en blond tjej. "And there goes my last chance...", mumlade jag. Zayn följde min blick och grimaserade lite över Max och tjejens uppförande.
"Crush?", gissade han. Jag nickade. Plötsligt tog Zayn min hand och drog upp mig från stolen. Vi trängde oss fram genom folkmassorna och nådde tillslut ytterdörren.

"He has a nice view.", Zayn räckte mig flaskan med rödvin och jag tog en klunk. Vi hade tagit brandstegen upp till taket och satt inne i glaskupolen. Hur Zayn hade vetat om den här platsen, som jag själv inte visste fanns, visste jag inte, men jag tyckte om att bara släppa loss för en stund. Han var mystisk och spred samtidigt ett slags lugn över sig själv. Det var en kille jag i normala fall inte skulle umgås med eller ens falla för. Om Max var helt "out of my league" så var Zayn en Max gånger 100. Han var riktigt snygg vid närmare efter tanke. de små skäggstubben som syntes på hans kinder och de mörka ögonen log varmt mot mig. Han var lätt att prata med och hade inga som helst problem att göra sig löjlig.
"Why do you hate Valentine's Day so much, Soph?", han var som sagt speciell. Ingen brukade ta hänsyn till när jag sa att det var Soph som folk skulle kalla mig. Oftast började folk kalla mig det efter några månaders vänskap.
"I'll tell you about that if you tell me about you're famous band", retade jag honom.
"Sure!", han ställde sig upp och öppnade en flaska till av rödvinet som stod placerat i en korg. "Three years ago, I auditioned for The X-Factor as a individual artist. I got all way to the final, but with band mates, we got formed together before the finals. After that, I've been touring the world with my four best friends and brothers, I've won several awards and we're now the biggest boy band at the moment.", jag tittade misstänktsamt på honom, letade efter minsta tecken på lögn men han log bara triumferande. Han tog fram tin mobil och visade mig en video från MSG i USA, han och fyra killar sjöng en catchy låt som jag nästan var säker på att jag någon gång hade hört.
"Fine... I Believe you!", suckade jag. Han satte sig ner bredvid mig och uppmanade att börja berätta. "Well, When I was in High School in Sweden four years ago, I found my boyfriend hooking up with some random girl from history class at Valentine's Day. Maybe you understand now...", han var tyst en stund innan han valde att svara.
"I've heard that Swedish boys aren't so good in bed anyways...", jag började skratta. Jag kunde se hur han log ett litet fundersamt leende.
"D'you wanna see a movie or something?", jag nickade och vi började plocka ihop våra saker innan vi sedan gick ut i den kyliga London luften. det var en bit att gå innan vi kom hem till Zayns lägenhet. Den var mysigt inredd med cremefärgade tapeter och ett varmt vardagsrum. Jag satte mig i soffan och valde film medan Zayn gick in till köket och började poppa popcorn och göra i ordning något att dricka. Men det blev aldrig någon film, det slutade med att vi satt och pratade i timtal. Vicky ringde x antal gånger men jag ignorerade henne varje gång, jag kunde tacka henne senare för att hon tagit med mig till festen. Zayn var egentligen den mest perfekta kille jag mött. Han visade sina bra sidor och sina dåliga sidor på samma gång, och varje gång kändes det som om vi kompletterade varandra.

 Klockan var nästan halv tre på morgonen när jag till slut var tvungen att gå hem. Vi bytte nummer och lovade att definitivt ses redan nästa kväll. Han skulle bevisa för mig att han var duktig på att sjunga och att hans band existerade. Precis innan jag skulle gå ut ur dörren stannade jag. Jag vände mig om och greppade han ansikte innan jag försiktigt lutade mig fram och kysste honom. Chockad, men inte tveksam, kysste han mig tillbaka och tog ett stadigt grepp om min midja.
"Thank you!", han tittade förvånat på mig. "For changing my mind about Valentine's Day", förtydligade jag. Han log det där fina leendet igen innan han kysste mig igen. Den kvällen gick jag på rosa moln hem från Zayns lägenhet. Jag var evigt tacksam till min bästis för att hon hade tagit med mig hem till Josh. Och jag skämdes lite, för Vicky sa alltid att mina åsikter om Alla hjärtans dag skulle bita mig tillbaka. Och jag visste att det första hon skulle säga när jag kom hem var: "I told you so. It always backfires you.". Jag var besegrad. Besegrad av kärleken. 


Helooooooo! Här kommer en liten special edition eftersom det är alla <3 dag idag. När du läser detta sitter jag förmodligen på Mcdonalds med mina singelkompisar. Vi brukar ha den tradtionen. För detta är ett tidsinställt inlägg :) Hoppas ni får en underbar alla <3 dag och kom i håg: ingen är ensam :) 


Första delen

Hej hej!
Anledningen till att jag inte skriver något nu är att jag har mina "monster veckor" i skolan just nu. Dvs. sjukt mycket arbete + jobb vid sidan av! Hoppas att ni alla förstår att bloggen därför hamnar längst ner på min prio lista. Får se om kapitel kommer ut nästa vecka, åker till London (YEY) på tisdag och kommer gå på BRITS (YEEEEEEEY) på onsdagkvällen för att se våra boys :) ev. ska jag oxå gå på deras första turnédatum med nästa lördag, vi får se :) 
Men som sagt, hoppas att ni förstår! :*

The Man Who Can't Be Moved - PROLOG

 The hours turned to days, days to weeks and weeks to months. Nothing has changed, I'm still in love and you're still gone. 


Vilken människa släpper sin 7 åriga dotter själv på en perrong för att kunna ta sig själv till första dagen i skolan? Tydligen min mamma. Hela stationen var full med människor som skulle till jobb och skola eller ta 9 tåget till London. Jag satte mig ensam på en av perrongens bänkar. Krampaktigt höll jag den lilla vita biljetten mellan fingrarna. Bokstäverna och siffrorna var snart helt oläsbara efter alla gånger biljetten åkt upp och ner ur min ficka. 
"Are you lost, pumkin?", jag lyfte upp blicken och mötte en lång kvinna med brunt, tjockt hår. Hon hukade sig ner och tog försiktigt biljetten ur min hand. Bredvid henne stod en liten pojke med lika brunt hår som sin mamma fast med otroliga lockar. Han log ett självsäkert leende och lutade sig lite kaxigt mot en av pelarna. Jag nickade osäkert till kvinnan som försökte tyda vilket tåg jag skulle ta.
"You will have to take 2390. It arrives in 4 minutes. We'll wait with you! ", hon satte sig bredvid mig och jag log tacksamt mot henne. Hennes son satte sig på andra sidan om mig och öppnade sin väska. Han tog fram en av sina actionfigurer och räckte mig en.
"I'm Harry! And that's Captain America! He likes tacos, d'you like tacos?", hans jadegröna ögon tittade djupt in i mina innan jag nickade och tog emot Captain America.
"I'm Anne, Harry's starting school today.",
"I'm Joanna!",
svarade jag tyst. Anne tittade på klockan och ställde sig upp. "We should go, Harry. The train has arrived!", hon log snällt mot mig. "I'll see you, Joanna! Don't forget 2390!", jag gav tillbaka Harrys actionfigur.
"You can keep him, We can meet here at 3 if you want to? I'll come with 2349, platform 7.", Harry stängde sin väska och sprang efter Anne. I ögonvrån såg jag hur mitt tåg rullade in. Chockad över hur jag faktiskt skulle ta mig till skolan, klev jag på tåget och såg hur Harry gjorde det samma. Och det var så det började. Varje måndag klockan 3 möttes Harry och jag på perrong 7 där hans tåg rullade in.

"He's late - again!", muttrade jag. Jag satt på caféet som låg i närheten av Harrys perrong. Surt tuggade jag på en av mammas smörgåsar som egentligen skulle varit till lunch men som blivit kvar. Det var höst, jag hade nyss fyllt 10 år och Harry och jag hade varit kompisar i snart tre år. Efter den där första dagen på perrongen så hade Harry  och jag varit oskiljaktiga. Det visade sig att vi bara bodde några kvarter i från varandra hemma i Holmes Chapel. Varje måndag klockan tre mötte jag Harrys tåg och vi brukade sedan gå hem och göra läxor tillsammans. Oftast gjorde jag läxorna och Harry sprang runt och gjorde annat. Men alltid var det något som kom i vägen, Harry hade alltid en ursäkt till sin sena ankomst. Jag fick alltid vänta på honom och han hade alltid en ny ursäkt varje gång. Nu var klockan kvart över tre och Harry hade fortfarande inte kommit. Hans tåg hade anlänt för flera minuter sedan. Kvinnan vid disken tittade lite misstänksamt mot mig där jag satt. Bredvid mig satt en äldre man i 60 års åldern. Han bar en brun kappa med basker, jag hade sett honom några gånger förut men aldrig riktigt lagt märke till honom. Plötsligt plingade det till i ytterdörren och in kom Harry springandes med löven virvlandes kring fötterna.
"Joanna! Joanna! I saw this super cool-", Harry slet upp mig från stolen och vi fortsatte ut från caféet.
"Save it, Harry!", avbröt jag honom och han svarade med ett av hans klingande skratt.

Harry och Joanna 16 år
Han var som vanligt sen och det här med att gissa ut vilken ursäkt han skulle använda började bli en rolig lek. Idag hade jag fått vänta i närmare 30 minuter, nästan 15 minuter längre än vanligt. En titt till på klockan och det fick mig att sucka ljudligt.
"That boy is always late, ah?", jag ryckte till och vände mig om. Bakom mig satt samma man som alltid brukade sitta på kaféet. Han hade alltid samma kläder och läste samma tidning, varje måndag. Ingenting verkade förändras mer än hans åldrande. Jag nickade stumt som svar.
"Who are you waiting for?", frågade jag nyfiket.
"Infinity.", svarade han och plockade omsorgsfullt ihop sin tidning och sköt in stolen. "Have a nice day, miss!", log han sedan och lyfte på baskern. Samtidigt öppnades dörren och Harry kom in. Han sprang in i den gamla mannen och böjde sig genast ner för att plocka upp hans tidning som föll till golvet.
"Oh, sorry, sir!", mannen skrockade och stängde sedan dörren efter sig. Jag ställde mig upp och slängde väskan över ena axeln innan jag samlade ihop mitt tjocka, långa hår i en hästsvans.
"What kind of excuse are we using today, Styles?", suckade jag. Vi tog armkrok och gick ut från kaféet medan vi fortsatte hemåt. Jag hade tonvis med läxor att slutföra och hoppades på att vi var på väg hem till Harry för då kunde Anne tjata åtminstone lite på honom att göra sina egna.
"You know that cool guitar I've always wanted? Danny's music store just got it!", Harry hoppade runt som en idiot. Omedveten om att jag redan köpt gitarren till Harry i sextonårs present.
"Great!", mumlade jag. Jag visste hur mycket Harry älskade musik och att sjunga var hans stora dröm. Kvällarna bestod av flera timmar vid youtube och tv-soffan när X-factor var på tv:n. Jag tog en klunk av min vattenflaska.
"I think I'm gonna apply for the X-factor this year!", jag spottade ut vattnet ur munnen och tittade på Harry.
"Great!", svarade jag.
"You're not happy, are ya?", han rynkade ögonbrynen. Jag nickade men tvekade för en sekund att svara.
"What if you will get famous and forget about me?", han skrattade och drog in mig i en kram.
"How can I forget about my best friend?", svarade Harry,omedveten om att det var ett löfte han aldrig kom att hålla. 


Här är då prologen för den nya novellen :) Kommentera gärna era åsikter!

 


NY NOVELL

Yes, nu är det dags! Den nya novellen kommer snart att börjas ladda upp :) Ska skriva klart de första kapitlen innan jag kommer ladda upp dem! Ikväll kommer dock prologen på novellen som kommer heta "The Man who can't be moved" och kommer handla om Joanna och Harry.

Han är skadad, hon kallas in för att städa upp hans röra. En vänskap. En kärlek. Ett förflutet!

RSS 2.0